Hässleholms evenemangskalender

I Hässleholms evenemangskalender hittar du som Hässleholmsbo eller besökare allt som händer i Hässleholms kommun – konserter, teater, barnaktiviteter, festivaler, föredrag, utställningar, mässor, sportevenemang med mera.

Evenemangskalendern

Så här ser evenemangskalendern ut.

Respektive arrangör ansvarar för att allt text-och bildinnehåll som arrangören publicerar via evenemangskalendern är korrekt och är ansvarig utgivare för allt material och innehåll som publiceras via Hässleholms evenemangskalender.

Obs! Om du som arrangör publicerar ett evenemang via Hässleholms evenemangskalender så tänk på att ta hänsyn till dataskyddsförordningen (GDPR). Det innebär att skickar du in en bild med identifierbara människor på, så måste du ha samtycke från personerna på bilden och se till att bilden får lov att användas i detta sammanhang. Du ska även informera personer som förekommer vid namn i din text.

Marknadsför dina evenemang gratis i evenemangskalendern.

Hässleholms evenemangskalender erbjuder alla som arrangerar publika evenemang i Hässleholms kommun möjligheten att synas i evenemangskalendern. Det är gratis att vara med.

Publiceras även i fler kanaler

Det finns många fördelar av att vara med i evenemangskalendern. Informationen om evenemang kan även publiceras i andra digitala kanaler som tillhandahålls av Hässleholms kommun.

Vad kan läggas in i evenemangskalendern?

Alla evenemang, föreställningar, föredrag, festivaler och utställningar som äger rum i Hässleholms kommun och är öppna för allmänheten kan läggas in i kalendern. Undantag: politiska och religiösa evenemang, medlemsaktiviteter. Riktlinjer för Hässleholms evenemangskalender.

Hur går det till/vem lägger in evenemangen?

Systemet som Hässleholms kommun använder tillhandahålls av Hoodin. Systemet hämtar upp information om evenemangen via Facebook samt Eventbrite. Systemet kan även hämta information från det som läggs in i Hässleholms Fritids bokningssystem för sport-och idrottsevenemang. För att använda plattformen Hoodin så bör du använda någon av följande webbläsare: Google Chrome, Firefox eller Safari. Plattformen är inte kompatibel med Internet Explorer

Obs! I vanliga fall hämtas större delen av evenemangen i kalendern in automatiskt från Facebook, av mjukvarubolaget Hoodin. På grund av att Facebook har strypt större delen av data-och innehållsdelning till samtliga appar/tjänster, som i vanliga fall får ta del av Facebooks innehåll, så fungerar inte den tjänsten. Du kan däremot marknadsföra ditt evenemang genom att ansöka om ett konto för arrangörer. Det är kostnadsfritt. Ansök om konto här

Det innebär att alla arrangörer som lägger upp sina evenemang på Facebook eller Eventbrite kommer med i Hässleholms evenemangskalender utan att göra något mer. OBS! Det är viktigt att du som arrangör har valt rätt plats för evenemanget på Facebook. Den valda platsen behöver vara just en plats och inte en gatuadress. Finns inte platsen på Facebook, så är det viktigt att du lägger till den så att besökare hittar till ditt evenemang. En plats kan läggas till på två sätt, antingen via Facbooks app där du checkar in geografiskt och skapar den plats som saknas. Alternativt så skapar du en sida för platsen.

De flesta arrangörer väljer dock att ändå ha ett konto via Hoodin för att kunna göra uppdateringar i sina event eller den evenemangsplats som man är ägare till. De arrangörer som inte har evenemang på Facebook lägger istället in sina evenemang direkt i Hässleholms evenemangskalender via Hoodin genom att ansöka om konto.

Systemet är helt kostnadsfritt för arrangörer att använda.

Konto

Ansök om konto som arrangör

Användarguide

Information om hur du registrerar ditt evenemang finner du här

Kontakta oss

Hässleholms kommun, kulturförvaltningen 

Skriv till oss

E-post: evenemang@hassleholm.se

Tel: 0451-26 66 70