För arrangörer - Frågor & Svar

För arrangörer - Frågor & Svar

För evenemang som är publika och arrangeras i Hässleholms kommun finns det möjlighet att synas i Hässleholms evenemangskalender. Det är gratis att vara med i kalendern. Riktlinjer för kalendern

För dig som arrangerar evenemang:

Börja med att registrera ett konto i vårt verktyg. För att använda plattformen Hoodin så bör du använda någon av följande webbläsare: Google Chrome, Firefox eller Safari. Plattformen är inte kompatibel med Internet Explorer. Om du skapat evenemang på din egen Facebooksida finns de med största sannolikhet redan i vår databas, vi hämtar in informationen automatiskt. Då kan du gå in och redigera text, uppgifter eller bilder på ditt evenemang för att de ska presenteras så bra som möjligt i vår kalender. Om du inte vill göra evenemang på Facebook kan du istället välja att lägga in dem manuellt i vårt verktyg.

Obs! I vanliga fall hämtas större delen av evenemangen i kalendern in automatiskt från Facebook, av mjukvarubolaget Hoodin. På grund av att Facebook har strypt större delen av data-och innehållsdelning till samtliga appar/tjänster, som i vanliga fall får ta del av Facebooks innehåll, så fungerar inte den tjänsten. Du kan däremot marknadsföra ditt evenemang genom att ansöka om ett konto för arrangörer. Det är kostnadsfritt. Ansök om konto här

Användarmanual för dig som arrangör hittar du här

Support & frågor -Vid behov av support eller om du har frågor kontakta evenemang (at)hassleholm.se alternativt telefon: 0451-26 66 70

Tips - skapa evenemang via Facebook

Bilder - Tänk på använda en tydlig och "säljande" bild. Från att en besökare ser bilden så ska de kunna uppfatta vad evenemanget handlar om utan att behöva läsa texten. En bild säger mer än tusen ord!

Text - Första stycket i texten av beskrivningen av ditt evenemang bör kunna fungera som en ingress, eller en kort sammanfattning av evenemanget. Tänk på att de flesta användare föredrar korta och sammanfattande texter.

Plats för evenemanget - Den valda platsen behöver vara just en plats och inte en gatuadress. Finns inte platsen på Facebook så är det viktigt att du lägger till den så att besökare hittar till ditt evenemang. En plats kan läggas till på två sätt, antingen via Facebooks app där du checkar in geografiskt och skapar den plats som saknas. Alternativt så skapar du en sida för platsen.

Datum & tid - Om evenemanget pågår under en längre period samt har delvis olika innehåll under tiden, så bör du inte skapa ett evenemang från dag X till dag Z. Skapa istället ett evenemang för respektive dag. Detta ökar din synlighet både via Facebook samt evenemangskalendern.

Biljetter - Om du säljer biljetter till ditt evenemang så ange korrekt länk till att köpa biljetter online i fältet för biljetter.

Att tänka på– kategorier och nyckelord

Evenemang som hämtas från Facebook saknar kategori, och ofta även nyckelord. För att öka synligheten i vår kalender bör du lägga till nyckelord. Gör så här: i slutet av den beskrivande texten lägger du till ett eller flera av följande ord som hashtag, till exempel #barn&familj. När du skapar dina event via Facebook så matchas det automatiskt till motsvarande kategori eller nyckelord i Hässleholms evenemangskalender.

Välj mellan följande kategorier:

Musik

Barn & familj

Utställning 

Teater

Övrigt

Frågor & Svar

Nedan följer några frågor och svar som du som arrangör kan dra nytta av.

Fråga - Räcker det att jag lägger upp evenemang via Facebook för att evenemanget ska visas i Hässleholms evenemangskalender?

Svar - Ja, om du ser till att följande uppfylls; Plats för arrangemanget är angivet (ej gatuadress), evenemanget går i linje med vad som ska visas i Hässleholms evenemangskalender samt du som arrangörer har angivit en adress för din verksamhet. Om din Facebooksida inte har en angiven adress kan systemet inte veta att du är arrangörer som finns i Hässleholm.

Fråga - Om jag inte skapar evenemang via Facebook, hur gör jag då?

Svar - Då begär du konto för att kunna skapa evenemang via formulär i Hässleholms evenemangskalender. Tänk på att ange vilken arrangör du vill kunna skapa evenemang som.

Fråga - Efter att jag lagt upp ett evenemang på Facebook, hur låg tid tar det tills det finns sökbart i evenemangskalendern?

Svar - Om ditt evenemang blir godkänt så kan det ta upp till 24 timmar innan det visas i evenemangskalendern.

Fråga - Om jag stöter på problem, finns det någon möjlighet till hjälp?

Svar - Först och främst kommer du hitta svar på dina frågor i den guide som finns att få av Hässleholms kommun. Du kan även hitta svar på dina frågor på hoodinsupport.zendesk.com Har du fortfarande frågor så vänder du dig till evenemang (at)hassleholm.se

Fråga - Kostar det något att finnas med i evenemangskalendern?

Svar - Nej, det är gratis.

Fråga - Jag har lagt upp ett evenemang på Facebook men jag ser inte evenemanget i evenemangskalendern. Varför?

Svar - Ibland kan det dröja innan ett evenemang kommer upp i evenemangskalendern. Beroende på om personal hunnit granska evenemanget samt beroende på när det hämtades in av systemet. Om det tagit mer än 3 dagar från att det skapades så kan du ställa frågan till evenemang(at)hassleholm.se

Fråga - Vi arrangerar utställningar och evenemang med flera tillfällen. Kan man skapa det via Facebook?

Svar - Ja, man kan lägga till fler tillfällen än ett.