Utställning Utställning
Vernissage: Karin Wiberg & Ida Magntorn — Glimtar – Ljus

Vernissage: Karin Wiberg & Ida Magntorn — Glimtar – Ljus

Karin Wiberg, Ida Magntorn

Save to calendar

”Glimtar – Ljus”

Skulptur av Karin Wiberg och fotografi av Ida Magntorn

 

KARIN WIBERG & IDA MAGNTORN har de senaste åren arbetat med många gemensamma utställningar och installationer som visats på såväl gallerier och konsthallar som offentliga miljöer, botaniska trädgårdar, slott och ambassader. Både i Sverige och internationellt.

Verken – skulptur och fotografi – skapar en rumslighet som bjuder in betraktaren. En lek med tankar och perspektiv, med det två- och tredimensionella.

Skulpturerna är människor och djur som ser dig. De funderar, undrar vad som sker, undrar vad du tänker där innerst inne. Djur som har människors blick, människor med ett djurs undran.

Bildernas skira lätthet skapar egna transparenta rum att utforska mellan här, då och långt borta. Ett poetiskt gränsland.

KARIN WIBERG är skulptör utbildad i Stockholm och verksam i Lund. Karin har alltid varit fascinerad av naturen och skogen. Skogen där man kan tappa bort sig och lämna sin vanliga stig, komma in på osäker mark och inte riktigt vet vad som kan hända. I hennes skulpturer kan man ofta ana djur i människor och i människor i djur. De tittar på oss på ett speciellt sätt och ser något som vi inte är medvetna om. 

IDA MAGNTORN är författare och fotograf. I arbetet med sina böcker har hon haft möjlighet att besöka intressanta miljöer i många olika länder. Ida fördjupar sig i ljus, skuggspel och hur betraktandet av en bild ibland kan ge känslan av att vara på gränsen mellan två världar. Vilket intryck olika dagrar ger och hur de kan skapa en aning om något längre bort, något annat. 

www.karinwiberg.se

www.idamagntorn.se

Tack till

TJÄLLDÉN, tjallden.se

 

Free

Organizer