Utställning Utställning
Utställning: Björn Wessman - Den målande parken 1/10-19/11 2022

Utställning: Björn Wessman - Den målande parken 1/10-19/11 2022

Björn Wessman

Save to calendar

För konstnären Björn Wessman, född i Hässleholm 1949, har resor, landskap och naturen alltid varit en inspiration. ”Jag bygger mitt måleri som ’nya’ landskap, likt en park eller trädgård. Min egen trädgård, Vindö park, med azaleor och rhododendron är en Zen-inspirerad så kallad ’woodlandpark’. Prunkande i palettens alla färger om försommaren och vintergrön i otaliga nyanser om vintern växer 100-tals buskar mellan granitklipporna i skärgården. Min ambition är att Vindö park ska ses som måleri i tre-dimensioner.”  

Wessman skriver också ”Mitt intresse för naturen och trädgården daterar sig till barndomen och min förundran inför de djupa Snapphaneskogarna i Göinge. Bokets majestätiska lövsalar och de järnoxidröda svarta sjöarnas dunkel skrämde och lockade. Mina gudföräldrars välordnade park i Bjärnum konkurrerade med mormor Annies i Vittsjö, en prunkande sommarträdgård med ett till synes rufsigt kaos.”

Björn Wessman hoppas att bilderna i utställningen ”Den målande parken "ska erbjuda publiken kontemplation, eufori och lugn – likt en Zen-trädgård. 

Pågår 1 oktober - 19 november 2022

Se vår hemsida för aktuella öppettider inför ert besök: www.hassleholmkulturhus.se

Free

Organizer

Keywords

utställning konstutställning Utställningshallen Björn Wessman konst