Litteratur & Föredrag Litteratur & Föredrag
Hem till byn - nya sätt att arbeta hemma
Hem till byn - nya sätt att arbeta hemma Photo:

Hem till byn 2.0 – forskarföreläsning om att arbeta och leva i digitaliserings fotspår

Känner du dig ensam när du arbetar på distans? Du kanske saknar kollegorna när du tar din tio-fika?
Lösningen kan vara ett grannskapskontor – en samlingsplats för distansarbetare som vill jobba tillsammans med andra i en miljö som varken är hem eller arbetsplats. Författaren och arbetsmiljöforskaren Calle Rosengren har fördjupat sig i ämnet.

Calle Rosengren

Save to calendar

Allt fler har börjat jobba mer på distans. En del har till och med flyttat till landsbygden för att förverkliga drömmen om att bo på landet samtidigt som det vanliga jobbet rullar på med hjälp av digitala distansarbetsmetoder. 

Grannskapskontor, så kallade coworking-verksamheter, är en växande trend sedan distansarbetet blivit ett etablerat sätt att jobba på.

Kan coworking kan vara ett sätt att minska distansarbetarens sociala isolering? Bidrar kvarterskontoren till mindre bilkörning och ett enklare livspussel? Kan småstäderna som förlorat arbetstillfällen få ny dragningskraft som boplats med lokala kontorshubbar?

Välkommen på en forskarföreläsning med Calle Rosengren, docent i arbetsmiljöteknik vid LTH på Lunds universitet.

Inspirerad av denna trend har Calle även skrivit en feelgoodroman om ämnet, Grannskapskontoret, tillsammans med sin fru. Han är en av de ledande forskarna i landet med frågor om distansarbete och kontorsdesign.

Hässleholms stadsbibliotek onsdag 4 oktober kl 18 Fri entré

Föreläsningen kan ses som en uppstart på eMedborgarveckan 9-15 oktober, nätverket Digidels nationella kampanj för en ökad digital medvetenhet i samhället.

Free

Organizer

Keywords

forskarföreläsning Hållbarhet landsbygd distansarbete arbetsmiljö