Litteratur & Föredrag Litteratur & Föredrag
Gråärtbuffé och expertföreläsning om gråärt

Gråärtbuffé och expertföreläsning om gråärt

Save to calendar

Hos Fjorgyn håller vi gråärten högt. Vi vill arbeta med att lyfta det kulturarv vi tillsammans kan vara med att bevara. I vårt kök ersätts kikärt med gråärt och vi fröodlar några sorters gråärt.

Därför har vi bjudit in en av de personer i Sverige som kan mest om gråärt, Agneta Börjesson, agronom som arbetar med odlad mångfald, föreläsningar, skriftliga uppdrag, experthjälp, odling av frö och har gråärt som specialitet. Hon är just nu konsult/kontaktperson för Pom/SLU i Alnarp med fokus på fröförökade köksväxter och grödor.

Hon berättar bl.a. om Programmet för Odlad Mångfald och NordGens arbete, om baljväxters kulturhistoria och frökatalogernas avgörande roll och hur man odlade samt användandet av gråärt.


Bo Arne och Susanne från Storegård utanför Hässleholm, en av få skånska gårdar som odlar gråärt (ekologiskt), är med oss och berättar om hur odling av gråärt går till på deras gård.


Fjorgyn bjuder till en spännande buffé innehållande olika rätter av gråärt och du får smaka på både äldre tiders tillagning av gråärt samt Fjorgyns egna, moderna recept.. Denna dag ger dig inspiration till att laga olika rätter av gråärt, få insikt i en del av vår kulturhistoria då det gäller gråärt, och även professionell information om hur man odlar och skördar gråärt.


Kostnad 200 kr, vilket inkluderar föreläsning, buffé samt fika med bakverk.

Är du medlem i Fjorgyn betalar du 160 kr.


Anmälan genom betalning: Swishnr. 123 073 68 50 eller Bankgironr 725-2695

Glöm inte ange ditt namn!

Mejla namn på samtliga som du betalat för och ange även betalningsform, swish eller bankgiro: karinjohansson91@live.se

Meddela även via mejl eventuell allergi och om du önskar enbart växtbaserad kost.Skjuts till och från pågatågstation i Sösdala kan ordnas till självkostnadspris.

Price 160 (medlem) - 200

Organizer

Keywords

Fjorgyn ekologiskt hållbart gråärt kulturarv odling Mat buffé Litteratur & Föredrag