Övrigt Övrigt
Dvärgpistel
Vi lyssnar på vattenfladdermöss vid Hammarmölledamm

Fladdermöss på Hovdala

Välkommen till fladdermössens värld! Med fladdermusdetektorer ger vi oss ut för att lyssna på de hemliga djuren. Känslan när man hör fladdermössens knattrande ljud från ultraljudsdetektorn och sedan ser de kvicka djuren flyga förbi! En verkligt annorlunda naturupplevelse i skymning och mörker utlovas.

Fladdermusspaning Fotograf: Vera Viktorsson

I Sverige har man påträffat 19 fladdermusarter och 18 av dem har setts eller hörts på Hovdala. Varför trivs så många olika fladdermusarter just på Hovdala? Var bor fladdermössen? Vad äter de? Hur gammal blir en fladdermus? Hur kan de ”se” i mörker? 

Detta och mycket annat kommer du att få lära dig om!

Du vandrar på stigar i närheten av Hovdala slott tillsammans med guiden. Tillsammans spanar vi efter fladdermöss och använder fladdermusdetektorer för att lyssna på dem.

Evenemanget tar ca två timmar. Start och avslut vid Hovdala slott.

Vi träffas vid porttornet. Pris: 200 kr. Familjespecial: Gratis för barn och ungdomar under 18 år i sällskap med betalande vuxen. En enkel fika ingår.

Regn! Kraftigt regn är dåligt fladdermusväder. Planerade fladdermussafaris ställs inte in om det inte är allt för trist väder och i så fall i sista stund. Gäster som förbetalt får alltid pengarna tillbaka eller erbjudande om ett annat datum ifall evenemanget inte blir av.

Obs! Förbokning krävs! Läs mer och boka din fladdermusvandring här


Price 200 (Familjespecial: Gratis för barn och ungdomar under 18 år i sällskap med betalande vuxen.) -

Organizer

Keywords

Naturvandring Hovdala naturområde Fladdermöss Fladdermöss på Hovdala Fladdermusvandring Fladdermussafari