Litteratur & Föredrag Litteratur & Föredrag
Bokens Dag

Bokens Dag

Bokens dag är tillbaka!

Bokens dag är tillbaka!

Insläpp från kl. 12:30 — kom och mingla med eftermiddagens spännande författare i foajén.

På scenen i Röda salongen kl. 13:00, föredrag och författarsamtal under ledning av Gunilla Wedding, kulturchef på Skånska Dagbladet och Pernilla Ekdahl, kulturredaktör på Norra Skåne.


Medverkande författare är:

Tina Frennstedt. I Cold Case: Skärseld, tredje delen i journalisten och författaren Tina Frennstedts verklighetsinspirerade serie om kalla fall, hamnar kriminalinspektör Tess Hjalmarsson i händelsernas centrum. En pyroman härjar på Österlen och Tess anar kopplingar till det förflutna.

Klas Östergren. I romanen Två Pistoler går mästerberättaren och tidigare ledamoten av Svenska Akademien tillbaka i tiden till en av de mäst omvälvande epokerna i Sveriges historia: den mellan Gustav III:S styre och Sveriges nya dynasti med huset Bernadotte.

Sara Stridsberg. Prisbelönta författaren och dramatikern, tillika tidigare Akademiledamoten, Sara Stridsberg skildrar i novellsamlingen Hunter i Huskvarna elva öden. Tillsammans skapar de en svindlande mytologi om kärlek och överlevnad.

David Lagercrantz. Efter framgångarna med de tre sista delarna i Millenniumserien inleder David Lagercrantz en ny deckarserie. I första boken Obscuritas blandas fotboll med terrorism och ingenting är vad det ser ut att vara.

 


Fika ingår i biljettpriset. Välkomna!

Price 150 -

Organizer

Keywords

Bokens Dag Författarbesök Författare