Musik Musik
Blå Måndag med konsert och mat - Åkessonger

Blå Måndag med konsert och mat - Åkessonger

Annika Fehling & Christer Jonasson Tolv

Vårt ursprungliga format är tillbaka!

Kl. 17 öppnas dörrarna och Farozon serverar soppa som äts inne i Blå salongen kring små runda bord

Kl. 17.30 Åkessonger

Ett musikaliskt program kring poeten Sonja Åkessons liv och dikter i Annika Fehlings tonsättningar och gestalt, och med ackompanjemang av Christer Jonasson Tolv. 

Annika Fehling gjorde 2001 en CD med Gotlandsmusikens saxofonkvartett kallad ”Åkessonger” - hennes tonsättningar och tolkning av den gotländska poeten Sonja Åkessons dikter. Kring detta har Annika spunnit en musikalisk föreställning om Sonjas dramatiska liv och leverne. Annika ackompanjerar sig själv på gitarr, och har dessutom med sig legenden Christer Jonasson (från musikgrupperna FJK, och AFT bl.a) på gitarr och lapsteel. 

Annika Fehling är en internationellt turnerande artist och låtskrivare, med hittills 14 CD-album utgivna. Hon bor i Visby på Gotland, turnerar runt hela världen, och driver även Visbyfestivalen, Visby Musik och Poesifestival, Living Room, Club Acoustic och Gotland International Songwriters Retreat i maj varje år sedan 2004. Annika är också en tredjedel i den gotländska gruppen GLIMRA, Två Ainbuskar och en Fehling, som 2020 drog fullt hus i Hässleholm kulturhus. www.glimra.net 

Hon har även gruppen Annika Fehling Trio - AFT, med Christer Jonasson och Robert Wahlström, som benämnts som "en av de mest nyskapande och spännande banden just nu" www.annikafehlingtrio.se  (Thirsty Boots Blogspot). 

Christer Jonasson Tolv, gitarrer och lapsteel. Legendarisk gitarrist, munspelare, låtskrivare och sångare. Ett förflutet i Fria ProTeatern, med i "supergruppen" FJK, men förutom det gänget har han även jobbat tillsammans med bl.a. Kjell Höglund, Christine Hellqvist, Mikael Samuelsson, Maria Blom, Christer Lyssarides, och nu i Annika Fehling Trio. 


Konsertens längd är ca 45 min.

- Vid allergier eller kostrestriktioner kontakta Biljettkassan på 0451-26 66 70 alt biljett.kultur @ hassleholm.se senast fredag före föreställning

Price 150 -

Organizer

Keywords

Blå Måndag Konsert AW Annika Fehling Sonja Åkesson